Saturday, August 25, 2007

..ναι αλλά μετά τι;

Είναι απλά μία απάντηση στο σχόλιο του Γιάννη στο προηγούμενο ποστ.Βγήκε λίγο μεγάλη και σκέφτηκα να την βάλω εδώ!Αλλά ας μεταφέρω και το σχόλιο.Ελπίζω να μου επιτρέπεις Γιάννη.


insomnia#3 said...

...ναι αλλά μετά τι?

Η γραφή σου όπως πάντα υπέροχη. ...ναι αλλά μετά τι?
Κάθε πρωινό ή απόγευμα ή βράδυ, σε φαντάζομαι να γράφεις ... κι είναι τα γραφτά σου τόσο ωραία, γεμάτα εικόνες ... ...ναι αλλά μετά τι?

ικανοποίηση ; -τσεκ.
αναγνώριση ; -τσεκ.
απασχόληση ; -τσεκ.

ΖΩΗ ;;; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ...

Αυθαιρετώ και το ξέρω, σε κάθε περίπτωση δεν είμαι εγώ αυτός που θα σε κρίνει, μα για σκέψου πόση από την μέρα σου αφιερώνεις εδώ ;;;

Και βρε γαμώτο, αφού τό'χεις !!! Μην το σπαταλάς έτσι, στρώσου στο γράψιμο, μην αφήνεσαι στις ευκολίες σου. Γράψε σοβαρά ... μπορείς, είμαι σίγουρος.Όμως αυτό καλή μου είναι αυστηρά μοναχική και επίπονη διαδικασία. ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ
Γιάννης

@..insomnia..
Δεν θα κρύψω πως το σχόλιο σου ήταν έκπληξη..αλλά πρέπει να απαντήσω.
α)
Δεν είναι η γραφή μου υπέροχη,είναι απλά καλή!!
β)
Παραξενεύτηκα δηλ.κάθε απόγευμα,πρωί κ βράδυ φαντάζεσαι εμένα;όμως εγώ δεν γράφω καλό μου τόσο συχνά,έχω πει πολλές φορές πως είμαι τεμπέλα..
γ)
Αλλά μετά τι;Δηλ εσύ πως το φαντάζεσαι το μετά;Και γιατί πάντα να υπάρχει ένα μετά;Εσύ τι ζητάς από το δικό σου μπλογκ;Γιατί δεν κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις στον εαυτό σου;Κι επειδή αισθάνομαι πως πρέπει να δικαιολογηθώ..απαντώ..το δικό μου μπλογκ έγινε για να γεμίσει με τα περισσευούμενα συναισθήματα,αυτά που συνήθως σε πνίγουν και πρέπει κάπου να τα ακουμπήσεις ώστε να ελαφρύνεις την ψυχή σου..και ναι αυτό είναι μία προσωπική ικανοποίηση όπως και πολλά άλλα πράγματα στην ζωή μου..
δ)
Ερχόμαστε στο θέμα της εικονικής ζωής..έχεις σκεφτεί ποτέ τι ακριβώς είναι εικονικό και τι όχι;Μήπως τα βιβλία που διαβάζεις;Μήπως οι ταινίες που έχεις δει;Μήπως η φαντασία σου που πολλές φορές θα έχει δουλέψει υπερωρίες;Μήπως οι απλές σκέψεις που είναι στο μυαλό σου όλη μέρα δίχως καν να τις προσκαλέσεις;.Έχεις σκεφτεί ποτέ που ακριβώς σταματάει η πραγματικότητα και ξεκινάει η ψευδαίσθηση;
ε)
Ο καθένας παίρνει από το κάθε τι αναλογικά αυτό που του αξίζει..εξαρτάται απο το τι ζητάει,πως κινείται..από τις ίδιες του τις πράξεις..
ζ)
Δεν αυθαιρετείς καθόλου,την άποψη σου εκδηλώνεις..άλλωστε δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να με κρίνουν..όπως έχω μάθει να μην κρίνω κι εγώ,έχω ξαναπει πως ότι κατέκρινα το λούστηκα και με το παραπάνω.Όλοι οι άνθρωποι περνούν διάφορες καταστάσεις στην πορεία της ζωής τους..άλλες καλές κι άλλες άσχημες.Άλλες σε παιδεύουν κι άλλες είναι ζεστές κι απαλές σαν λυωμένο βούτυρο.Έχω μάθει όμως να ξέρω τι θέλω..κι όταν κάτι μ αρέσει πολύ..να το ζω..όσο αντέχω και με αντέχει.Δεν ξέρω πόσες ώρες αφιερώνω εδώ μέσα..δεν με απασχόλησε ποτέ..όπως δεν με απασχόλησε πόσο κομμάτι του εαυτού μου έδωσα σε οτιδήποτε αγάπησα.Κι εχω αγαπήσει πολλά,πάρα πολλά που θέλει ώρες πολλές να σου τα εξιστορίσω.
η)
Τέλος καταλαβαίνω πως όλη αυτή η ενέργεια σου είναι καλοπροαίρετη.Αλλά πραγματικά πιστεύω πως μέσα στα μπλογκς υπάρχουν άτομα που γράφουν πραγματικά καλά..υπέροχα θα έλεγα..κι όχι εγω δεν είμαι μέσα σ αυτά,κι ομολογώ πως πολύ θα το ήθελα..είναι δύσκολη υπόθεση το γράψιμο,κι αν το σοβαρέψεις την κάνεις δυσκολότερη.Άσε που με τρομάζουν οι μετριότητες.
Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει αύριο.Σήμερα όμως μου αρκεί αυτό το παιχνίδι των μπλογκ..και ναι είναι πολύ περισσότερο επικοινωνιακό από ότι φαντάζεσαι και καθόλου εικονικό..πίστεψε με..Έχω δει κι έχω νοιώσει πράγματα εδώ μέσα που ολόκληρη ζωή δεν μου τα έδωσε.
Καλοπροαίρετα..
Όταν ασχολούνται μαζί μου πάντα μου προκαλεί εντύπωση και μου γεννά ερωτηματικά..
Και βεβαίως πάντα θεωρώ πως από αγάπη μου μιλάς κι από αγάπη ό,τι έχεις υπαινιχθεί μέχρι τώρα..
Επίσης νομίζω πως είναι ένα πολύ ωραίο θέμα γιά συζήτηση όλο αυτό μιά που αφορά όλους μας,γι αυτό και το ανέβασα!

Φιλιά
Ρίξτε και μιά ματιά στο ταξιδιάρικο site του Χρήστου Μυστιλιάδη από την όμορφη Ρόδο..που του άρεσε τόσο πολύ το ταξίδι μου στο Πήλιο..χαλάλι σου Χρήστο..και σε άλλα ταξίδια εύχομαι!!

4 comments:

  1. Να μου επιτρέψετε να συμφωνήσω και με τους δύο.
    Ναι, γράφεις υπέροχα, συγκινητικά, στρωτά, μγαλώνεις τις εικόνες που περιγράφεις, τις ζωντανεύεις.
    Ναι, η εικονική κοινωνία των bloggers είναι πραγματικά και ουσιαστικά επικοινωνιακό. Αυτό έχω εισπράξει τις λίγες μέρες που έχω ενταχθεί σ' αυτήν. Εδώ αυτοί που εκθέτουν τις απόψεις τους είναι άνθρωποι που πραγματικά αισθάνονται.. που όταν σου αφήνουν κάποιο σχόλιο στα γραφόμενά σου το κάνουν όχι γιατί περιμένουν κάτι από σένα, ουδόλως εγωιστικά, το κάνουν γιατί όντως έχουν κάτι να πουν , σε αντίθεση με την πλειονότητα όσων μιλούν στην "πραγματική" ζωή..

    ReplyDelete
  2. @..sea starlett..
    μερικες φορες γραφω κατι γιατι ειμαι φορτισμενη εκεινη τη στιγμη συναισθηματικα,ομως οταν μετα απο ενα πενταλεπτο το ξαναδω ψυχραιμα εχω ηδη μετανοιωσει.
    ετσι συνεβει και μ αυτο το θεμα..το πρωι σημερα σηκωθηκα με την επιθυμια να το σβησω..τελικα δεν το εκανα..
    απο τον μεσηριανο μου υπνο παλι ξυπνησα με την ιδια επιθυμια..
    αισθανθηκα πολυ επιθετικη και διχως λογο..αλλωστε ο Γιαννης οτι ειπε ηταν απο καλη προθεση..
    ευτυχως εβαλες τα πραγματα στη θεση τους..
    εχεις δικιο παρ ολο που εχεις πολυ λιγο εδω οπως λες ειδες την επικοινωνια που υπαρχει μεταξύ ολων μας..ετσι ειναι..
    το εικονικο που δεν ειναι καθολου εικονικο..
    και βεβαιως χρειαζεται ελεγχος των ωρων που αφιερωνουμε εδω,ομως προς το παρον ας παιξουμε ακομη οσο θελουμε με το παιχνιδι μας..
    ;)

    ReplyDelete
  3. Αφού δηλώσω οτι συμφωνώ με τη sea starlett, θα σχολιάσω τη δήλωσή σου "με τρομάζουν οι μετριότητες". Αν θεωρείς όντως μετριότητα αυτά που γράφεις, θα πρέπει να αναθεωρήσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα τόσα μηνύματα από τόσο κόσμο, που σχολιάζουν τουλάχιστον θετικά (για να μην πω υπερθετικά) τη γραφή σου. Όσο για το δισταγμό σου, σκέψου πως αν τραγουδούσαν μόνο οι καλύτεροι, το δάσος θα ήταν απελπιστικά σιωπηλό. (Προφανώς δεν είναι δικό μου, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιόν να αποδώσω τα εύσημα για τη σοφή ρήση)

    ReplyDelete
  4. μιά απλή παρατήρηση... προφανώς προηγούμενα σχόλια μου σ'εχουν μπερδέψει... και δεν σε αδικώ... όμως πραγματικά ετούτο εδώ ...απόλυτα ξεκάθαρω και ειλικρινές ήταν ...

    Γιάννης

    ReplyDelete

όχι πιά

Κάποιος με ρώτησε αν σε ξέρω.  Χιλιάδες αναμνήσεις πέρασαν από το μυαλό μου..  Την ώρα που του απαντούσα ''όχι πιά''   *Από...