Wednesday, May 08, 2013

φύση





Ήταν μια ροδιά,  με μικρά πορτοκαλιά λουλούδια,  δυο συκιές με κάτι κούτσικα αγίνωτα σύκα που είπαμε θα μαζέψουμε για γλυκό του κουταλιού,  δυο άλλα δέντρα που δεν αναγνώρισα με όμορφα φύλλα,  πράσινα και στρογγυλά..
Η πασχαλιά δεν είχε λουλούδια αλλά ούτε τον κορμό βρήκα..  ίσως σε κάποια θεομηνία να είχε ξεπατωθεί..
Από την αρχή ως το τέλος ένα απέραντο πράσινο δεξιά και αριστερά,  λιβάδεια γεμάτα με κίτρινα αγριολούλουδα,  χαμομήλια ίσως και μαργαρίτες και κατακόκκινες παπαρούνες.  Δέντρα που έφτιαχναν συστάδες και δέντρα μοναχικά.
Η λίμνη θύμιζε τοπίο εξωπραγματικό,  αφού τα νερά έχουν τραβηχτεί περίεργα προς τα μέσα κι όλες οι αναμνήσεις από το παρελθόν έχουν σκεπαστεί με άγριο ψηλό χορτάρι.
Μια γαλάζια ελπίδα φάνηκε από μακριά,  μα όταν πλησιάσαμε είδαμε ότι γύρω γύρω υπήρχε βάλτος..

Θα ήθελα να μπορούσα να ζήσω εκεί..

7 comments:

  1. Είναι μαγικό το πως η φύση μας χαρίζει τόσα χρώματα, τόσες γεύσεις και ευωδιές και παράλληλα συνθέτει τοπία παραμυθένια δίνοντας στην ζωή μας τις χρωματιστές και χαρούμενες νότες που χρειαζόμαστε μα καμιά φορά είμαστε ανήμποροι - για διάφορους λόγους πάντα- να απολαύσουμε.
    Καλό απόγευμα σου εύχομαι να έχεις. Φιλάκια.

    ReplyDelete
  2. Υπέροχη εικόνα...Ακόμη και ο βάλτος έχει τη θέση του μέσα σε όλα αυτά τα μαγικά...;)

    ReplyDelete
  3. Βάλε καμιά φωτογραφία! μας ξελίγωσες.

    ReplyDelete
  4. @ μαρινα

    μακαρι να μπορουσαμε να τα συνδιασουμε ολα.. με τροπο ιδανικο.. μου λειπει η φυση τοσο πολυ καθ ολη τη διαρκεια του χειμωνα.. αρχιζω και τη χαιρομαι λιγο λιγο την ανοιξη, και πολυ το καλοκαιρι λογω θαλασσας κι αυτο ειναι ολο χχχ

    φιλακια!

    ReplyDelete
  5. @ κοβω βολτες

    μαγικα ναι..ομορφα και σπανια :)

    ReplyDelete
  6. @ ευη

    κι εγω σαν δωρο το βλεπω.. ισως επειδη ειμαι μακρια.. εννοω το περιβαλλον μου ειναι σπιτι στην πολη με οτι σημαινει αυτο :)

    ReplyDelete
  7. @ ηλιογραφε

    δεν εβγαλα τιποτα σπουδαιο, ισως βαλω ισως οχι.. κραταω γραμμη διαφορετικη απο προσωπικες εικονες :)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...