Saturday, March 22, 2014

τετραπλή









Είναι σαν να έχω διαγράψει ένα μεγάααλο κύκλο και σαν να έχω επιστρέψει στην αρχή,  αλλά αυτό που ζω τώρα δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει με εκείνο,  η Α. μου είπε πως έχω αλλάξει κι εγώ ήθελα να της πω ''τι χαζή που ήσουν που από την αρχή δεν με κατάλαβες''  μετά όμως με είδα στο πρόσφατο ''τότε''  και τρόμαξα και χάρηκα μαζί κι απόρησα κι ευχαριστήθηκα νίκη,  και μοιάζω να έχω καταπιεί αέρα που με κάνει να κυλάω αντί να περπατάω και οι αισθήσεις μου έχουν γίνει να τόοοσο τεράστιες κι ίσως για αυτό αυτή η άνοιξη μοιάζει διπλοτριπλοπλουμιστή,  και αυτό το πρωινό άνοιξε τόσα παράθυρα στην πόλη,  κι οι δρόμοι μοιάζουν να διηγούνται τόσες ιστορίες που κρατούν όσο μια ανάσα και μετά άλλη μια κι έτσι φτιάχνονται οι εικόνες κι ο κινηματογράφος και τα παραμύθια,  από ήλιο και χαμόγελο και εικόνες από απλωμένα ασπρόρουχα και γυναίκες που τινάζουν χαλιά,  ή κουβαλούν λαχανικά,  ή ετοιμάζονται να βάλουν το μουσταρδολεμονοπασπαλισμένο κοτόπουλο στο φούρνο,  κι από φιλιά που μοιράζονται γενναιόδωρα ανάμεσα σε νέα παιδιά,   και το μόνο που θέλω είναι ''τον πίνακα αυτό''  που μοιάζει μοναδικός και εγώ τον ανακάλυψα ξαφνικά σε μια δημοπρασία,  κι αυτό είναι το μυστικό μου τούτη την άνοιξη.. που μοιάζει διπλή / τριπλή / τετραπλή και σε ότι χρώμα διαλέξω..


σ. β. λ.

2 comments:

  1. Τι μεθυστικη φραση η "αλλαξες" οταν ειπωνεται με χαμογελο κι αγαπη :-) Να απολαυσεις την νικη σου φιλεναδα. Γιατι αυτες οι αλλαγες θελουν πολλες εσωτερικες μπουγαδες, με εκεινα τα παλια πλυντηρια με την μανιβελα. Κι οσο πιο κουραστικος ο δρομος, τοσο πιο απολαυστκος ο τερματισμος. Μεχρι τον επομενο αγωνα :-)
    Ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο σου ευχομαι.

    ReplyDelete
  2. Και η ίδια κύκλους κάνω... ένας κλείνει (ευτυχώς) και ανοίγει άλλος, σ' αυτή τη φάση, έχω πέσει στα βαθιά γιατί δήλωσα πως δεν σηκώνω πλέον μύγα στο σπαθί μου... δύσκολα, αλλά καλό κάνει να ταράζονται που και που τα νερά (της ρουτίνας, του δεδομένου και του είμαι πάντα εκεί...) νομίζω πως με βάρεσε άσχημα η άνοιξη!
    ΑΦιλάκια και καλή ανοιχτή βδομάδα από τώρα! :)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...