Friday, April 18, 2014

του συρμού





Μια μέρα,  θα 'ναι Μεγάλη Πέμπτη,  θα ξυπνήσω στις 6.00 απο χαρά κι επιθυμία να βάψω τα αβγά μου σε χρώματα της φύσης.  Θα έχω τη δικιά μου αυλή και τα δικά μου δέντρα και θα κάνω πειραματισμούς με φύλλα από μουριά,  ή από καρυδιά, ή από κερασιά και το αποτέλεσμα θα με κάνει να νιώθω περήφανη και σωστή στον χρόνο μου,  χωρίς καθυστερήσεις και χρονόμετρα και θέλω να το πιάσω αυτό αλλά μόλις το ακουμπάω μου ξεγλυστράει και φεύγει.
Παλιά,  πολύ παλιά,  που μόλις φέραμε στον κόσμο παιδιά και που μόνο για αυτό νιώσαμε μοναδικοί και σχεδόν παντοδύναμοι,  νομίζαμε πως θα δαμάσουμε τον χρόνο και θα αλλάξουμε τον κόσμο και πως όλα θα ρέουν κατά πως το επιθυμούμε εμείς,  και πως το μόνο τίμημα ήταν να δώσουμε τους εαυτούς μας..  που χρόνια τώρα μετά..  σε ένα άλλο περιβάλλον πιό βαρύ,  πιό κυνικό,  πιό δύσκολο προσπαθούμε και πάλι να ανακαλύψουμε..
Εν τέλει καμμία επανάσταση δεν αξιωθήκαμε.
Του συρμού και της διαιώνισης υπήρξαμε,  των όσων αμάσητα φτήσαμε..

4 comments:

  1. Που ξέρεις ίσως και τον αλλάξατε τον κόσμο, ο καθένας μας τον έχει αλλάξει έστω και λίγο. Ίσως η επανάσταση να είναι να σηκωθείς μια μεγάλη Πέμπτη το πρωί και να βάψεις αυγά από τα φύλλα των δέντρων που τόσο αγαπήθηκες μαζί τους και ύστερα να πιείς τον καφέ σου στην αυλή που τόσο σε αγάπησε.

    υ.γ.πάντως αν τα καταπίνατε θα ήταν χειρότερα.

    Μου έλειψες φεγγάρι μου!

    ReplyDelete
  2. πέρασε ο Γενάρης κι ο Φλεβάρης κλπ κλπ . τώρα τι λες; θ ανοίξουμε έςνα βιβλιαράκι σιγά σιγά;

    ReplyDelete
  3. Ποιος μας υποχρεώνει, να το παίξουμε καλές νοικοκυρές, με τσουρέκια, με βαμμένα αυγά, με σφαχτά, με τσάμικα, ποιος;

    Εύχομαι καλή επ- ανάσταση (το διάβασα και μου άρεσε) !!!

    ΑΦιλάκια με ανάταση στις καρδούλες μας ! <3

    ReplyDelete
  4. Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
    ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆Απολυθηκα και ξαναγυρισα!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...