Friday, July 03, 2015

Αμέρικα






Είναι δύο αδέλφια,  που ζουν στο Ιράκ,  τη δεκαετία του 1990.  Συνθήκες πολέμου και καθεστώς Σαντάμ Χουσείν.  Τα δύο αγόρια έχουν χάσει τους γονείς τους.  Αλάνια,  κρυφοκοιτούν σε κάποιο σινεμά,  μια ταινία με τον Σούπερμαν.  Από εκεί και έπειτα ονειρεύονται να πάνε στην Αμερική,  να συναντήσουν τον Σούπερμαν και να του ζητήσουν να βγάλει από τη μέση όσους τους έκαναν κακό.  Το επιδιώκουν με αφελείς συνθήκες αντάξιες της ηλικίας τους,  ανεβαίνουν σε γαιδουράκι,  φτιάχνουν ζωγραφιστά διαβατήρια,  δεν έχουν χρήματα και χαρτογραφικά δεν ξέρουν που πάνε,  αλλά με δραματικό τρόπο ακολουθούν το όνειρο αυτό που ο καθένας μας έχει σκεφτεί και έχει επεξεργαστεί πάρα πολλές στιγμές στη ζωή του!
Δεν χρειάζεται να είμαστε παιδιά για να θέλουμε να ζούμε κάτω από ιδανικές συνθήκες,  να αναζητούμε έναν ρομπέν των δασών που να απονέμει δικαιοσύνη σκοτώνοντας και εξαφανίζοντας τους κακούς.  Ούτε χρειάζεται να είμαστε παιδιά για να διεκδικούμε το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Τα δύο πολύ συμπαθητικά αγόρια,  μετά από ένα σωρό περιπέτειες διαπιστώνουν αγκαλιασμένα και πιο ώριμα στο τέλος πως δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να έχουν ο ένας την παρουσία του άλλου.








1 comment:

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...